4 ani şi 10 luni de puşcărie pentru patronul unei cafenele de pe strada Spiru Haret

Octavian Vrapciu, patronul unei cafenele de pe strada Spiru Haret, arestat astă vară pentru impilcare într-o reţea de trafic de droguri a fost condamnat la 4 ani şi 10 luni de închisoare cu executare. 
În urma deciziei judecătorilor Tribunalului Buzău, Vrapciu este singurul din cei şapte inculpaţi care va merge la închisoare ca urmare a condamnării.
Alte cinci persoane, judecate în acelaşi dosar au primit pedepse mai mici, cu suspendare, iar un altul a fost condamnat la o pedeapsă mai mare, respectiv 5 ani şi 2 luni cu executare, dar se află deocamdată în libertate sub control judiciar, căci hotărârea instanţei buzoiene nu este definitivă.
În soluţia completului de judecată se arată că Vrapciu Octavian Alexandru a fost condamnat la2 ani închisoare pentru infracţiunea de constituire a unui grup infractional organizat, la 4 ani închisoare pentru infracţiunea de trafic de droguri de mare risc, la 6 luni închisoare pentru infracţiunea de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efect psihoactiv fără autorizaţie.
“Contopeşte pedepsele aplicate în pedeapsa cea mai grea, aceea de 4 ani închisoare la care adaugă un spor de 10 luni … Menţine starea de arest şi deduce din pedeapsă reţinerea şi arestul preventiv la zi, începând cu 23.08.2014.”, se mai arată în decizia instanţei.
Faţă de celelalte patru persoane pe care DIICOT le-a trimis în judecată împreună cu Vrapciu judecătorii au fost mai îngăduitori şi au dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei.
Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare. 

      Fillaj coordonat de DIICOT

Alexandru Octavian Vrapciu, patronul unui bar de pe strada Spiru Haret, a fost arestat anul trecut în urma unei acţiuni a procurorilor DIICOT sub acuzaţia de trafic de droguri. Membrii reţelei din care făcea parte şi Vrapciu au fost filaţi şi monitorizaţi de ofiţeri coordonaţi de procurorii DIICOT, timp de mai multe luni, până când s-au strâns suficiente probe pentru a-i pune sub acuzare. Anchetatorii au descoperit că drogurile erau vândute în special în municipiul Buzău şi uneori în campusul bucureştean Agronomie.
sansanews.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*