Activitatea Colegiului Medicilor Buzău, blocată după invalidarea alegerilor locale

Colegiului Județean al Medicilor Buzău, alături de  organizațiile similare din alte 34 de județe, se află în imposibilitatea de a-și desfășura activitatea curentă, odată cu decizia controversată a Comisiei Electorale Centrale, emisă după finalizarea alege­rilor pentru conducerea organizațiilor profesionale ale medicilor din întreaga țară, încheiate de curând.

Astfel, în cazul Colegiului Județean al Medicilor Buzău și al celorlalte 34 de structuri județene similare, Comisia Electorală Centrală a decis invalidarea rezultatelor alege­rilor locale, cu excepția celor pentru desemnarea reprezentanților buzoieni  în Adunarea Generală Națională a Colegiului Medicilor din România.

Invalidarea a fost cauzată de confuzia în aplicarea ­le­gislației corespunzătoare alege­rilor. Astfel, în momentul începerii procesului electoral, era în vigoare vechea lege, care interzicea candidații care aveau două sau mai multe mandate în funcții de conducere, în timp, ce legea nouă, promulgată între timp nu are această interdicție.

Potrivit precizărilor făcute de dr. Ion Japie, președintele Colegiului Județean al Medicilor Buzău, care a întrunit cel mai mare număr de voturi la alegerile desfășurate recent, „Comisia Electorală Centrală a precizat că pot participa la aceste alegeri și candidați care au două mandate, dar nu li se garantează că, în cazul în care sunt câștigători, vor fi și validați. Noi, când am transmis rezultatele, am făcut și o comunicare prin care am explicat că acei candidați cu două sau mai multe mandate au fost retrași”.

Reprezentantul organiza­ției profesionale a medi­cilor buzoieni consideră că deciziile Comisiei Electorale Centrale au creat confuzie și au dus la invalidarea alege­rilor.

Prin urmare, s-a cerut, de la nivel central, un răspuns cu privire la modul cum ar trebui să funcționeze Colegiul Județean al Medicilor Buzău, în condițiile în care sunt blocați de invalidare, nu pot emite avize, nu pot prelungi certificate de membru, nu se pot desfășura activități în comisii, iar funcționarea cabinetelor medicale este afectată.

Răspunsul nu a fost unul menit să limpezească apele, ci doar a amplificat starea de incertitudine, comunicându-li-se medicilor buzoieni să aștepte o decizie în acest sens de la Comisia Electorală Centrală.

Deocamdată, singura certitudine este cea referitoare la organizarea unui nou tur de alegeri, despre care se știe doar că va fi în perioada fe­bruarie-martie 2016.

opiniabuzau.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*