Atentie in Bulgaria!!! Tara hoţilor la tot pasul. Furturi de masini si din masini prin clonarea telecomenzii centralizate a autoturismului!

Ce trebuie să ştii înainte să pleci în vacanţă în Bulgaria

Romanii, care se deplaseaza  in Bulgaria sunt principalele ţinte ale  hoţilor. Poliţia, hotelierii si angajaţii  acestora sunt complici cu hotii bulgari. Se fura ca-n codru  ziua in amiaza mare  chiar din centrul oraselor sau a zonelor  de relaxare cu taxa. Bulgaria, in ciuda unor investitii si  a unui management  nemtesc in turism, ramane o tara de mana doua ca nivel de civilizatie. Daca nemtii au construit  hoteluri nu au reusit sa aduca si civilizatie.

Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti a avertizat recent pe site-ul instituţiei că “Bulgaria este o ţară cu un nivel mediu al criminalităţii”, unde “infracţiunile de tipul furtului din buzunare, înşelăciunilor sau furtului din maşini, pot apărea în zone aglomerate (gări, staţii, parcări, centre comerciale, benzinării sau zone de servicii pe autostrăzi)”. De asemenea, s-au semnalat cazuri de agresiune şi furt de autovehicule pe şoselele naţionale și în parcările unor hoteluri.

Reprezentanţii ministerului recomandă păstrarea în locuri sigure a documentelor şi valorilor personale, a biletelor de călătorie, a banilor, a cărţilor de credit şi să nu le expuneţi în mod vizibil asupra dumneavoastră sau în maşini. De asemenea, maşinile trebuie încuiate şi asigurate cu sisteme de alarmă.
În cazul călătoriei cu autobuzul sau trenul păstraţi atenţia asupra bagajelor pe întreaga durată a călătoriei. Pentru ieşirile în oraşe, în special în zonele aglomerate, lăsaţi documentele personale la hotel şi păstraţi numai o copie a actelor de identitate (paşaport, permis de şedere).
Deplasările cu autoturismul să se efectueze numai pe timpul zilei şi pe artere rutiere principale (drumuri europene şi autostrăzi). În cazul în care vi se solicită să opriţi autoturismul şi aveţi suspiciuni în legătură cu adevărata calitate a persoanelor respective, vă recomandăm evitarea opririi şi deplasarea până la cel mai apropiat post fix sau mobil de poliţie, pentru relatarea situaţiei şi solicitarea de sprijin.
În cazul unor incidente care afectează siguranţa persoanei sau a bunurilor, vă recomandăm să contactaţi poliţia locală precum şi cel mai apropiat oficiu consular român.
Secţia Consulară a Ambasadei României din Sofia
Consulatul Onorific al României în Burgas
Consulatul Onorific al României în Silistra
Consulatul Onorific al României la Vidin

În cazul unor incidente grave (accidente, tâlhării), care necesită intervenţia imediată a autorităţilor bulgare, pot fi apelate următoarele numere de urgenţă:
112 – Servicii de urgenţă
166 – Poliţie
160 – Pompieri
150 – Salvarea

Alexandru Cristian Deac

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*