Bîgiu pleacă la P.S.D.

Preşedintele Consiliului Judeţean e, aproape cert, deja social-democrat. După îndelungi negocieri purtate atît aici la Buzău cît şi la Centru, Bîgiu a bătut palma cu liderii social-democraţi. În schimbul iscălirii adeziunii, care pare să fie doar o simplă formalitate, el a primit asigurări că va fi candidatul organizaţiei judeţene Buzău a PSD pentru un nou mandat de şef al CJ.

Totodată, Bîgiu a promis fruntaşilor organizaţiei pesediste din Capitală că va veni în rândul social-democraţilor cu un important număr de primari şi consilieri judeţeni, municipali şi comunali, numai că, aşa după cum se vorbeşte, din ce în ce mai apăsat, „socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg“, căci mulţi dintre cei cu care trebuia să descindă Cristi Bîgiu în PSD s-au „pierdut pe drum”.

Unii vor să vireze către Tăriceanu, iar alţii rămân în PNL. Oricum situaţia politică de la Buzău rămâne destul de complicată, iar pe acest fond în PNL se manifestă o mare bolboroseală. Liderul organizaţiei face şedinţă după şedinţă, căutând o soluţie post-Bîgiu pentru filială, numai că nu prea se înghesuie nimeni la MUNCĂ.

Sursele noastre susţin că există deja doi nemulţumiţi care se apropie de PRL-ul lui Tăriceanu, respectiv consilierul judeţean Mariana Tudor şi fostul vicepreşe­dintel CJ, Emilian Drăgoi. Aceleaşi surse ne-au explicat că deputatul liberal George Scutaru a purtat negocieri pentru a preda o parte din prerogative după plecarea lui Bîgiu avocatului Dorin Bădulescu, însă acesta a acceptat, dar a pus anumite condiţii rămase nesatisfăcute.

Aşadar, am avut dreptate atunci când am scris acum trei luni că Bîgiu devenea pesedist în cuget şi-n simţiri, iar astăzi e aproape oficial în PSD, deşi a declarat în repetate rânduri că nu va face acest pas. Ce se va întâmpla în PSD după ce Bîgiu va deveni şi public membru al acestui partid, nu e greu de intuit. Deja sunt informaţii potrivit cărora Bîgiu a afirmat în anumite cercuri din Bucureşti că el şi grupul său nou venit în PSD va prelua puterea în partid şi va face toate jocurile în judeţ. Informaţiile mai arată că el ar putea fi ajutat chiar de către Scutaru în aceste demersuri de subminare a actualei structuri de conducere, iar dacă lucrurile vor evolua defavorabil, în PNL e posibil ca şi actualul şef al PNL Buzău să-şi cauta izbăvirea în PSD.

Cine rămâne în P.N.L.

Dacă nu rămâne în PNL unde alături de alţi fideli ai lui Bîgiu, naşi şi cumetri, ţin locul cald. Prin urmare, viaţa politică în PNL dar şi în PSD devine din ce în ce mai complicată iar aerul mai fierbinte. Căci e de la sine înţeles că sunt poli de interese în PSD Buzău care nu văd cu ochi buni venirea grupului Bîgiu în partid deoarece chiar ei mizau să preia frâiele puterii.

Contactat telefonic de reprezentanţii sansanews.ro să comenteze informaţiile sau să răspundă la întrebarea dacă a trecut la PSD, Bîgiu a declarat scurt: “daţi-mi voie să nu răspund la această întrebare.”

sursa: sansanews

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*