Boşcodeală nu mai candidează la şefia PSD

Preşedintele organizaţiei judeţene PSD Constantin Boşcodeală, nu va mai candida pentru a-şi păstra postul la alegerile programate în toamnă. În cadrul unei conferinţe de presă susţinută astăzi, Boşcodeală a spus că prioritatea sa o constituie lămurirea situaţiei din justiţie şi abia după aceea se va gîndi dacă mai doreşte să candideze pentru a-şi păstra funcţia. La Buzău, alegerile pentru desemnarea echipei de conducere a PSD cel mai probabil se vor organiza în octombrie iar pînă atunci Boşcodeală speră să termine cu procesele din justiţie. Recent, conducerea centrală a partidului a adoptat o rezoluţie potrivit căreia nu pot ocupa funcţii de conducere în partid persoanele care au condamnări penale. “ Eu vreau să îmi rezolv problemele din justiţie. Mie nu mi se pare corect nici pentru ce am fost trimis nici ceea ce s-a întîmplat pentru că nu am făcut nimic ilegal. Nu se poate ca după 19 ani de primărie să vină cineva să îţi spună aşa ceva deci nu candidez“, a declarat Constantin Boşcodeală, preşedintele organizaţiei judeţene PSD.
“Oricine se poate întoarce“ 
Cel puţin deocamdată pentru postul de preşedinte al filalei judeţene nu şi-exprimat intenţia decît deputatul Marcel Ciolacu însă nu este exclus ca să apară şi nume noi. O variantă vehiculată este cea a lui Ion Vasile care s-au putea întoarce la cîrma partidului ipoteză care nu este exclusă de Boşcodeală.
“După părerea mea, orice membru de partid poate să candidezez la funcţia de preşedinte dacă este candidat în toate structurile. Da, după părerea mea oricine se poate întoarce, oricine poate din 80 de primari să ajungă din nou la 11. e foarte simplu. Pentru PSD e foarte simplu să cobori de la 80% din nou la 10. Să nu credeţi că e greu, e uşor dacă te pricepi să strici ceva , din 80 la 10 ajungi foarte uşor“, a afirmat preşedintele organizaţiei judeţene a PSD.
Dispute Putere-Opoziţie
Şedinţa de Consiliul Local Municipal de miercuri a fost presărată de căteva contre între Putere şi Opoziţie. Consilierii locali PNL au cerut mai multe lămuriri cu privire la proiectele de hotărîre privind închirierea de către municipalitate a unui imobil de pe strada poet T. Neculuţă cu 5.000 de euro pentru a fi mutate acolo grădiniţa cu Program prelungit nr. 10 şi Grădiniţa cu Program Normal “Pinochio“ dar şi înfiinţarea unui grup sanitar la Şcoala Gimnazială Mihai Kogălniceanu, valoarea investiţiei ridicîndu-se la 68.000 de euro. Deşi aleşii PNL au votat împotrivă iar cei ai PP-DD s-au abţinut, cele două proiecte au trecut cu sprijinul aleşilor PSD.
sansanews.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*