C.T.Popescu despre ,,Doamna Socoteală,,

Premierul Dăncilă și-a început discursul din Parlamentul European prin a spune, cât a putut de răspicat, că n-a venit acolo „să dea socoteală”.

Corect, așa a și fost. Doamna Dăncilă a venit acolo să ceară socoteală, nu să dea!

Discursul d-sale a fost aproape perfect, doar un singur lucru a lipsit: doamna Dăncilă nu și-a înfipt mâinile în șolduri. Și n-ar fi fost rău nici câte-un discret „Ardi-v-ar focu!” sau „Fir-ați ai dreacu!…”.

În mod straniu, prim-vicepreședintele CE, Frans Timmermans, nu s-a îngălbenit la față, nu și-a smuls barba în semn de căință, nu s-a prăbușit tremurând cu capul pe masă, cum ar fi fost de bun-simț în fața rățoielilor doamnei Socoteală. Dimpotrivă, cu aceeași fermitate nu lipsită de amenințare, a avertizat guvernul României că va trebui să răspundă întrebărilor detaliate pe care i le va adresa în legătură cu legile justiției și statul de drept. Și că, dacă marșarierul continuă, Executivul român poate fi adus în fața Justiției europene. Iar președintele de ședință precum și majoritatea celorlalți parlamentari păreau mai degrabă iritați și plictisiți de mahalageala reprezentanților României.

Cerând socoteală cine sunt oficialii europeni care au redactat Raportul MCV despre România, dna Dăncilă a atins o culme imbecilă a tupeului – se crede probabil Dragnea când îi „ievaluează” pe judecătorii care îl judecă.

De fapt, întreg discursul mult-iubitei doamne premier nu era nicidecum pentru Uniunea Europeană, ci pentru cetățenii mai puținei la minte de acasă. Bruxellesul, Strasbourgul știu foarte exact ce îi poate pielea coaliției PSD-ALDE și ce se întâmplă în realitate în România, bombasmele despre mii de magistrați șantajați și milioane de cetățeni interceptați nu mișcă pe nimeni. Tot ce pot să spere doamna Socoteală și cei care i-au scris discursul pe cât de bățos, pe atât de mincinos, este ca romaniacii iubitori de „țărișoară” până la viol să-i iubească și mai tare pentru ce au făcut.

Au făcut rahatul praf. Oricât de romaniac disprețuitor de Occident ai fi, este greu să nu înțelegi un lucru simplu: nu suntem în poziția să „facem schimb de opinii cu domnul Timmermans”, cum zice Dragnea, UE poate să ne sancționeze, să ne amendeze, să ne taie din fonduri, să ne ia dreptul de vot pentru că nu-i respectăm regulile; noi nu putem. Singura noastră armă este să ne cerem afară din Europa, ceea ce unii o și fac. Pe 18 ianuarie 2017, atrăgeam atenția la Televiziunea Română asupra intenției nedeclarate a Partidului Dragnea de a scoate România din Uniunea Europeană. Numeam atunci asta ROMEXIT. Acum, iacătă că iese la vedere sub numele de ROEXIT.

Nu știu dacă ne putem da seama, stimați Republicani, de toate consecințele înspăimântătoare ale unei asemenea autoeliminări. Nu o enunț decât pe cea mai evidentă.

În 1999, guvernele postrevoluționare reușiseră să aducă România în pragul incapacității de plată, al falimentului de țară. Catastrofa economică a fost evitată datorită guvernatorului BNR Mugur Isărescu și permisului pentru migrarea forței de muncă românești în Vest, ceea ce a dus la scăderea șomajului și a adus un flux de miliarde de euro în țară. Imaginați-vă ce s-ar întâmpla dacă toți cei care muncesc în Occident ar fi siliți să se întoarcă acasă sub guvernarea Dragnea-Dăncilă, în vreme ce mandatul lui Mugur Isărescu se încheie…

Abia atunci România ar deveni stat paralel. Paralel cu Europa. Paralel cu civilizația, democrația și libertatea.

Cristian Tudor Popescu/republica.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*