Ce spun cativa politicieni despre sentinta primarului Boscodeala

Liderii partidelor politice buzoiene au comentat, pentru OPINIA, pe marginea condamnării, de către Judecătoria Brașov, în primă instanță, a primarului Constantin Boșcodeală la cinci ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu, în „Dosarul Gloria”.

Cezar Preda (PNL): „Buzăul nu reușește, de ani buni, să iasă cu ceva frumos pentru țara aceasta, ci doar cu nenorociri“

Co-președintele organizației județene a Partidului Național Liberal Cezar Preda declară că nu se poate bucura de o asemenea situație dificilă precum cea în care se găsește primarul Buzăului. Deputatul liberal buzoian spune, în schimb, că Buzăul este condamnat, de ani buni, să fie cunoscut de opinia publică națională doar cu „nenorociri”„În legătură cu condamnarea, în primă instanță, a domnului primar, pot spune că nu mă bucur, pentru că eu nu m-am bucurat de nicio asemenea situație dificilă în care se află un om. Eu cred că-și poate apăra șansele, dacă dânsul se consideră nevinovat să-și apere șansa până la capăt. Cert este un singur lucru: nu reușim, de ani buni, să scoatem Buzăul acesta în prim-plan, să audă lumea de noi, decât cu asemene vești; ori auzi de nenorocirile pe care le fac responsabilii administrației, ori că nu-știu-câți câini au mușcat oameni, ori că nu-știu-câte gropi sunt, mai multe decât în alte orașe. Deci, noi nu ieșim cu nimic bun, noi nu ieșim cu nimic frumos pentru țara aceasta. Acesta ne este blestemul! Alte comentarii cred că sunt de prisos. Unora dintre buzoieni aceasta le este meseria, să se bucure de tot ce este rău, să se bucure că orașul nostru trece prin asemenea momente. Și județul nostru, pentru că sunt destul de mulți în această situație dificilă”, a declarat, deputatul Cezar Preda.

În ceea ce privește intenția anunțată de Constantin Boșcodeală de a demisiona de la conducerea organizației județene a Partidului Social Democrat, deputatul liberal spune că nu știe cine i-ar putea lua locul acestuia, având în vedere că, atât la Primărie, cât și la PSD Buzău, sunt oameni cu probleme: „Cu privire la demisia de la vârful Partidului Social Democrat, nu știu; poate domnia-sa o consideră un gest de onoare, ori îl obligă statutul, nu cunosc exact. Cred că este normal, este bine să facă acest lucru. Nu știu cine va veni după dânsul, pentru că, și la Primărie, și la partid, sunt mulți-mulți ciubucari, mulți, tot așa, cu dosare, cu probleme, cu lipsa de capacitate de a conduce, dar acesta este orașul,  acesta este județul, aceste resurse avem, acestea le arătăm oamenilor. Să sperăm că, la alegerile viitoare, noi toți ne vom alege alt drum și vom face o alegere bună, care să facă orașul nostru să arate altfel. Să te înconjori de tot felul de șmecheri, de tot felul de hoți și de tot felul de profitori și să plătești tu pentru ei, care au stat aproape și au obținut lucruri gratis, lucruri ilegale, acestea nu sunt cazuri speciale, se întâlnesc la tot pasul”, a mai spus deputatul PNL Cezar Preda.

Cristinel Romanescu (PNL): „Decizia nu poate fi comentată“

Co-președintele organizației județene a Partidului Național Liberal Cristinel Romanescu spune că nu comenteză în niciun fel condamnarea la închisoare a primarului Constantin Boșcodeală: „Ce putem spune? Este o hotărâre a instanței de judecată, pe care, în acest moment, eu nu o pot comenta. De fapt, decizia nu este finală, înțeleg că încă mai există căi de atac, este o decizie a Justiției, lucru care nu poate fi comentat. Noi suntem cei care trebuie să așteptăm. Și decizia sa de a se retrage de la conducerea organizației județene a PSD este una exclusiv a domniei-sale, și, de asemenea, nu poate fi comentată. Este o decizie pur personală”, a spus vice­preșe­dintele liberal al Consiliului Județean Cristinel Romanescu.

Constantin Popa (UNPR): „Până la o soluție finală, trebuie să lăsăm Justiția să-și facă datoria“

Președintele organizației județene a Uniunii Naționale pentru Progresul României, senatorul Constantin Popa, spune că nu a comentat vreodată o decizie a Justiției, cu atât mai mult o sentință nedefinitivă precum cea de condamnare a primarului Constantin Boșcodeală: „Nicio­dată nu am comentat în niciun fel vreo decizie a Justiției, și acest lucru nu este la latitudinea unuia sau a altuia. Aceasta nu înseamnă că nu mă implic, dar cred că un asmenea comentariu nu este de competența mea, mai ales că mai sunt căi de atac și lucrurile pot lua și o altă turnură. Până la o soluție finală, trebuie să lăsăm Justiția, cea care va judeca recursul, să-și facă datoria într-un fel sau altul. În ceea ce privește retragerea din funcția de președinte PSD Buzău, noi suntem UNPR, nu comentăm ce fac aliații noști la guvernare, dânșii bineînțeles că au o soluție, noi nu avem vreo implicare sau vreo posibilitate de a face sau de a nu face ceva la organizația PSD”, a spus, senatorul UNPR Constantin Popa.

Sursa:opiniabuzau.roconstantin popa

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*