Cifre ȘOC care cutremură sistemul de sănătate

Românii își pierd treptat încrederea în instituțiile statului, mai ales în urma unor cazuri foarte grave care au ajuns în spațiul public. Sistemul de sănătate a ajuns la cote de avarie, ca urmare a unor scandaluri precum HexiPharma și infecțiile nosocomiale.

Conform celui mai recent sondaj Avangarde, realizat la începutul lunii octombrie, doar 29% dintre români mai au încredere în sistemul medical. Este probabil cea mai scăzută cotă de încredere din ultimii ani și o cifră care poate genera un adevărat cutremur în sistem.

Surse politice ne-au precizat că PSD și PNL au efectuat sondaje ample pentru a vedea care este cea mai mare problemă a românilor și a reieșit că sănătatea este pe primul loc. La PSD, de exemplu, într-un sondaj extrem de amplu, a reieșit să sănătatea este considerată de români o problemă atât de mare încât acest subiect va deveni punctul principal al programului de guvernare.

O altă cifră care șochează, din sondajul Avangarde, este cea referitoare la încrederea românilor în sistemul de educație. Doar 33% dintre români mai au încredere în școala românească, ceea ce ne arată că și Educația a ajuns la o cotă de avarie.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*