Cine se luptă pentru şefia Curţii de Conturi la Buzău

Lupta pentru cea mai înaltă funcţie din ierarhia de conducere a Camerei de Conturi Buzău are programată prima bătălie vineri, pe 1 septembrie. Atunci se va susţine proba scrisă a concursului pentru postul lăsat vacant prin pensionarea ex-directorului Morişcă David, iar în luptă s-au înscris trei persoane, toate din sistem, adică din interiorul Camerei de Conturi Buzău.       Potrivit site-ului oficial al Curţii de Conturi a României cele trei persoane care şi-au depus dosarele pentru concurs sunt Sanda Fulvia Preda, auditor juridic extern, venită de la Fisc, Dorin Iulian Roşculete, auditor public extern, lucrător de peste 20 de ani în sistem şi la fel de vechi în instituţie, colegul său Viorel Daniel Răducan. 
Toate cele trei dosare au fost admise, astfel încît, urmează vineri porba scrisă, cel sau cei care o vor promova, adică vor obţine nota minimă 7, se vor prezenta în faţa unei comisii pentru o probă de interviu, însă data pentru această întîlnire nu a fost încă anunţată. Proba scrisă se va susţine în dimineaţa zilei de 1 septembrie 2017 între orele 12-15, la sediul central al Curţii de Conturi. În aceeaşi dimineaţă, conform rezultatului concursului, preşedintele Curţii de Conturi va extrage dintre cele 611 subiecte, un număr de 60, care vor contitui o grilă. Oricum, acelaşi regulament de concurs arată că nu se va intra la proba de interviu pînă nu se vor soluţiona eventualele contestaţii depuse de către candidaţi.
Miză importantă

Concursul de vineri are o miză importantă, fie şi numai dacă judecăm după istoria acestei instituţii la Centru sau la Buzău. Se ştie că multe dintre rapoartele Curţii de Conturi au stat la baza unor dosare întocmite de diferite instituţii de cercetare penală, unele dintre acestea finalizîndu-se cu procese şi condamnări de răsunet. Pe de altă parte au fost şi destule cazuri de rapoarte care au fost infirmate în Justiţie. De asemenea, Curtea de Conturi a fost scena acţiunilor unor diverse grupuri de interese ilegitime care au produs diferite conflicte interne, unele dintre acestea fiind şi azi în plină desfăşurare.

Doru Gheorghiade/sansanews.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*