Cîţu: Teodorovici încearcă să ascundă informaţia, a publicat-o FMI! România trebuie să împrumute masiv

Liderul senatorilor PNL, Florin Cîţu, a atras atenţia duminică, pe pagina sa de socializare, că Fondul Monetar de Investiţii a confirmat că România trebuie să se “împrumute masiv” doar pentru a susţine cheltuielile curente ale statului.

“ADIO investiţii! FMI confirmă că România TREBUIE să împrumute MASIV doar pentru cheltuieli curente! Ministerul Finanţelor Publice încearcă să ascundă informaţia, dar a publicat-o FMI. În ultimii doi ani MFP a prezentat din ce în ce mai puţine informaţii şi mereu cu întârziere. Este un comportament normal pentru un Guvern care măsluieşte datele şi ascunde informaţii. Funcţionarii din MFP şi CNSP ştiu foarte bine că sunt părtaşi la măsluirea datelor şi distrugerea economiei. Toţi cei responsabili pentru situaţia în care a ajuns România astăzi, vor plăti. ATENTIE! Necesarul de finanţare al României în 2018 a ajuns la …sunteţi pregătiţi? …. aproximativ 82 miliarde lei. Cu 20 de miliarde lei mai mult decât în 2017. Aceşti bani trebuie împrumutaţi la dobânzi care s-au dublat şi triplat faţă de decembrie 2016 – CELE MAI MARI DOBANZI DIN UE”, a declarat Cîţu.

Mai mult, senatorul susţine că România este singura ţară din UE care se împrumută mai scump de la un an la altul.

“Grecia se împrumută mai ieftin şi cu dobânzi în scădere de la un an la altul. După doi ani de guvernare PSD-ALDE: România este considerată de pieţele financiare MAI RISCANTA decât GRECIA!!! De aceea, de doi ani de zile guvernul tot introduce taxe noi accize şi pe final de an în 2018 a venit cu OUG 114. Dragnea este disperat, are nevoie de bani pentru că ştie că fără să plătească nu primeşte voturi. Pentru PSD-ALDE lucrurile sunt clare. Gaura din finanţele publice poate să fie acoperită prin tăieri de cheltuieli, concedierea rudelor, amânatelor, amanţilor, incompetenţilor din aparatul de stat. Dragnea, exact ca în ultimii doi ani, o să CREASCA TAXELE pentru că ştie foarte bine că sectorul privat nu-l votează”, a precizat Cîţu.

În opinia liderului PNL, ordonanţele de urgenţă, mult mai nocive pentru sectorul privat ca OUG 114, sunt deja pregătite.

foto

foto (Florin Cîţu)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*