Comisie pentru scoaterea din comă a Spitalului Județean

Situaţia critică în care a ajuns Spitalul Judeţean Buzău, unitate care rămîne uşor, uşor fără medici specialişti, va fi analizată în perioada următoare de o comisie specială constituită la nivelul Consiliului Judeţean Buzău.           Decizia a fost luată ieri, în şedinţa ordinară a C.J. Comisia, formată din cîte un reprezentant al fiecărei formaţiuni politice reprezentate în Consiliul Judeţean, va chema la discuţii medicii din Spitalul Judeţean şi va încerca să identifice soluţii pentru a stopa exodul specialiştilor din cea mai mare unitate spitalicească din judeţ.   Din comisia respectivă vor face parte consilierul liberal Florina Stoian, vicepreşedintele Consiliului, Adrian Petre, uneperistul Bogdan Vasilescu dar şi independentul Valentin Tănase. Discuţiile vin în contextul în care, în prezent, s-a ajuns ca la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău, acolo unde zilnic ajung circa 200 de pacienţi, să profeseze un singur medic specialist, Adrian Zoican.
Asta după ce medicul specialist în medicina de urgenţă Marian Mocanu, a decis zilele trecute să plece din Buzu şi să lucreze la un spital din Bucureşti. Restul medicilor care au grijă de buzoienii ajunşi în stare gravă la UPU sînt fie medici de pe secţii, fie medici de familie care oferă consultaţii şi la Spitalul Judeţean.
Autorităţile judeţene au făcut demersuri în ultima vreme pentru schimbarea cadrului legislativ astfel încît Consiliul Ju­deţean, în subordinea căruia se află Spitalul Judeţean, să poată interveni direct pentru a majora salariile medicilor sau pentru a le oferi alte facilităţi, care să-i atragă pe specialişti la Buzău. Pînă în momentul de faţă, însă, nici un răspuns de la Bucureşti.  Conducerea Spitalului Judeţean Buzău va organiza în curînd concurs pentru ocuparea posturilor vacante din secţie, în ciuda faptului că la ultimele concursuri nu s-a înscris nici un candidat.

sansanews.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*