Consilierii județeni liberali vor să arunce la canal facturile pentru apa meteorică/Raul Florescu (PNL) spune că se lucrează deja la un asemenea proiect de hotărâre

Aleșii județeni ai Partidului Național Liberal lucrează la un proiect de hotărâre care să oblige Compania de Apă să nu mai includă în facturi prețul apei meteorice, a anunțat, vineri, consilierul liberal Raul Florescu. El a spus că acest demers se bazează și pe precedentul creat la Constanța, unde consilierii locali au impus o astfel de decizie societății de profil.

„Vă închipuiți, după zilele acestea în care a plouat destul de mult, ce ar însemna acest adaos la factură. Dacă am ajuns să plătim și apa pe care ne-o dă Dumnezeu, și așa, cu mari rugăminți și multe rugăciuni… Noi o plătim de nu ne mai vedem! Mai nou, Compania de Apă, neavând un rezultat pozitiv la ședința extraordinară privind mărirea de prețuri, a început să lanseze în consiliile locale care sunt parte în Compania de Apă proiecte de hotărâre privind acele majorări de tarife”, a spus consilerul județean PNL Raul Florescu, care a îndemnat aleșii locali din deliberativele unităților-administrativ-teri­to­riale din județ să nu voteze proiectele de hotărâre care prevăd majorarea prețu­lui apei.

Reamintim că, în ședința extraordinară a Consiliului Județean din 10 iunie 2015, proiectul de hotărâre privind aprobarea politicii tarifare 2015/2016 pe aria de operare a Companiei de Apă SA Buzău a fost respins, în urma votului împotrivă pe care aleșii opoziției (PNL și PP-DD) l-au dat acestuia. A fost, de altfel, și una dintre rarele ocazii în care consilierii PNL din vechiul Partid Național Liberal au votat la fel cu colegii lor din fostul Partid Democrat ­Li­beral, ignorând sarcinile primite din partea Partidului Social Democrat. Mai mult, consilierii liberali Dorin Bădulescu și Raul Florescu s-au și exprimat public împotriva măririi ­ta­rifelor practicate de Compania de Apă.dorin badulescu

 ,,De cinci-șase ani de zile, în 2010 creșterea a fost de aproximativ 5%, în 2011 la fel, în 2012 a fost de 10%, 7% în 2013, 7% în 2014, iar acum vreți o creștere de 5%. Dacă adunăm toate aceste procente veți vedea unde ajungem și unde am ajuns: în Top 3 din România ca preț la apă, imediat după București. Veniturile populației din județul Buzău sunt net inferioare bucureștenilor, și știm foarte bine. Trebuie o justificare extrem de pertinentă a acestor creșteri de preț (…) Creșterile nu mi se par justificate, an de an”, a spus Dorin Bădulescu.

La rândul său, Raul Florescu a afirmat că toate creșterile de tarife de până acum, justificate de Compania de Apă prin necesitatea unor investiții, nu au nicio susținere în realitate: ,,Vreau să vă spun că această companie de apă a spus, de fiecare dată, că face investiții și de aceea trebuie să mărim prețul, iar eu vă spun că o parte dintre investițiile pe care le-au făcut au fost executate nu prost, foarte prost, dar aceasta nu mai este problema mea, este a experților (…) Aveți deja tarifele foarte mari, vă sunt suficiente. Au ajuns cetățenii care sunt abonați la Compania de Apă să pună mâna pe robinet și să-i curenteze, de parcă fiecare am avea în apartament spălătorii. Nu se poate așa ceva, este inadmisibil. Am înțeles, este apa scumpă peste tot în lume, dar la noi s-a adunat polul scumpetei. Nu se poate așa ceva. Justificați cu investiții; eu cred că investițiile pe care dumneavostră le faceți ar trebui foarte bine controlate, și am înțeles că au fost discuții că acum doriți să vă faceți un nou sediu sau să vă cumpărați un sediu, dar eu cred că este suficient acela în care funcționați. Nu vreau să par demagog, nu vreau să par altfel, dar vă spun sincer, eu, ca și dumneavoastră, plătesc apa”, a mai spus Florescu.

opiniabuzau.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*