Cristinel Romanescu, de pe lista DIICOT pe funcția de președinte unic interimar al PNL Buzău

Biroul Permanent Național al PNL a decis, ieri la prânz, dizolvarea Comitetului Executiv Județean Buzău și, totodată, numirea unui nou președinte unic interimar în organizația buzoiană. Este vorba despre Cristinel Romanescu, care a mai deținut funcția de co-președinte al PNL Buzău imediat după unificarea organizațiilor buzoiene ale PNL și PDL.

La acea vreme, Romanescu era vicepreședinte al Consiliului Județean, postură în care a fost ales în urma alegerilor din 10 iunie 2012, ca reprezentant al liberalilor în cadrul Uniunii Social Liberale. Din poziția de vicepreședinte al Consiliului Județean, Romanescu a votat, chiar și după unificarea PNL și PDL, spre deosebire de colegii săi de partid, alături de Partidul Social Democrat. În momentul în care i s-a cerut în mod imperativ, de către libe­rali, demisia din funcția de vicepreședinte, Romanescu a pus în scenă o comedie ieftină, depunând la secretariatul instituței o cerere de eliberare din funcție, pe care majorita­tea social-democrată i-a res­pins-o la vot.

După demiterea sa, de că­tre Biroul Permanent Națio­­nal, din funcția de co-președinte al PNL Buzău, Roma­nescu a dispărut din atenția opiniei pu­blice, revenind, însă, săp­tă­mâna trecută, după ce numele său a apărut pe lista întocmită de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată con­ținând numele persoanelor fi­zi­ce care au beneficiat de „scutirea“ ilegală a datoriilor către bugetul municipiului, respectiv impozite, taxe sau amenzi.

Dizolvarea Comitetului Exe­cutiv Județean Buzău al or­ganizației PNL Buzău survine pe fondul tensiunilor din interiorul organizației, tensiuni care s-au amplificat după alegerile locale și au dat pe  din­afară în urmă cu mai bine de zece zile, când un grup format din cinci consilieri județeni ai PNL – Dorin Bădulescu, Raul Florescu, Ioan Caton Mateeșescu, Nicolae Mărăcine și Ionuț Nicolae – au convocat o adunare a șefilor de organizații locale și a aleșilor locali, la finalul căreia s-a cerut, în scris, conducerii centrale, demiterea președintelui Ovidiu Anghel. Acestuia i s-au imputat atât rezultatul de la alegerile locale, gestionarea defectuoasă a fondurilor de campanie electorală, precum și susținerea numirii în funcția de prefect a Aureliei Mitrea, în cea de director al Cancelariei Prefectului a fostului șef de campanie electorală al PNL Buzău, Vasile Dinu, zis „Torel“, fost proprietar de club de striptease, și în cea de purtător de cuvânt al Prefecturii a Lilianei Brăilă.

opiniabuzau.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*