Dacian Cioloș: Este o rușine națională să ți se ceară să nu mai minți în plenul Parlamentului European

Dezbaterile din Parlamentul European, care au avut loc în prezența prim-ministrului Viorica Dăncilă, demonstrează că România a ajuns să aibă un guvern nedemn și ilegitim. Simplul fapt de a câștiga alegerile nu dă dreptul nimănui să își ignore și să își mintă propriul popor. Guvernul PSD-ALDE a reușit și performanța rușinoasă de a deveni un guvern ilegitim în momentul în care ignoră din motive personale interesul statului român și al cetățenilor României.

Mișcarea România Împreună (RO+) protestează vehement față de acest guvern, care ar fi trebuit să respecte voința poporului român de a fi parte a familiei europene și care face tot posibilul să facă de râs această țară atât la București, cât și în organismele europene din care România face parte.

„Când vorbește despre poporul român, Viorica Dăncilă se referă strict la acoliții domnului Dragnea. Pe ei îi reprezintă, pentru ei lucrează, pentru ei minte. Din această perspectivă, o înțeleg pe doamna Dăncilă când crede că Jandarmeria are dreptul să bată cetățenii nevinovați, o înțeleg și când minte fără pic de rușine că apără statul de drept, dar nu îi găsesc scuze care să îi justifice comportamentul nedemn de un prim-ministru al României. O demisie de urgență ar fi un minim act de bun-simț, dacă partidul din care face parte ar mai fi capabil să înțeleagă ce înseamnă demnitatea de a fi român. Avem o țară condusă de impostori care își instalează în cele mai înalte funcții marionete politice dispuse să se compromită și să ne umilească pe toți. Este o rușine națională să ți se ceară să nu mai minți în plenul Parlamentului European și să ți se recomande să îți asculți propriul popor înainte de a încerca să ascunzi adevărul care nu mai poate fi ascuns“, a declarat Dacian Cioloș, președintele fondator al Mișcării România Împreună (RO+).

Mișcarea România Împreună ține să îi reamintească premierului Viorica Dăncilă că funcția pe care o ocupă are în fișa postului datoria de a da socoteală ori de câte ori i se cere. Doamna Dăncilă trebuie să dea socoteală atât Parlamentului României, cât și celui European, în virtutea mandatului de premier și ca urmare a normelor democrației și tratatelor europene în care România este parte. „A da socoteală“ este o rușine doar pentru cei incompetenți și rău intenționați. Știm cu toții că Viorica Dăncilă încearcă să ascundă ilegalitățile care au loc în România și că încercările sale de a minți fac parte din planul PSD de a destructura democrația. Îi recomandăm la modul cel mai serios să încerce să dea socoteală în fața instituțiilor care sunt abilitate să îi ceară acest lucru. Și, pentru că PSD nu va putea abroga toate legile din lume, doamna Dăncilă va da socoteală pentru faptele domniei sale. Inclusiv la Parchet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*