Fiicele proprietarului Grup Romet, afacere de lux cu fosta cabană a lui Ceauşescu

Sunt tinere şi au crescut într-un mediu în care ideea de afacere şi-a spus cuvântul la orice pas. Au studiat în străinătate şi intenţionează să îşi pună în aplicare cunoştinţele dobândite, însă nu în domeniul în care lucrează tatăl lor, ci în turism. Oana şi Adriana Toma, fiicele proprietarului Grup Romet Constantin Toma, intenţionează să dezvolte şi să administreze o afacere departe de celelalte companii ale grupului.

În urmă cu 15 ani, familia Toma a achiziţionat un domeniu de 60 de hectare de pădure din munţii Buzăului, din care 30.000 de metri pătraţi de grădini. Pe acest domeniu era situată şi o cabană construită în 1985 pentru fostul preşedinte Nicolae Ceauşescu, devenind până în 1989 locul de vânătoare preferat al dictatorului. Situată în munţi, între Crasna şi Gura Siriului, la 900 de metri altitudine, dar departe de orice urmă de civilizaţie, Cabana Hadar a fost modernizată şi reamenajată în ultimii ani şi pusă în circuitul turistic, după ce a funcţionat ani la rând doar pentru cercuri restrânse de vânători pasionaţi. Oana şi Adriana Toma vor să pună în aplicare cunoştinţele de turism învăţate la Londra, Paris, New York şi Buenos Aires şi să facă din Hadar Chalet un refugiu pentru oamenii de afaceri. Cele două surori ţintesc către turismul corporate, mai ales că investiţiile de aici au vizat în principal utilităţile. Energia electrică este produsă prin panouri solare şi o microhidrocentală, cu apa captată de la un izvor. Carnea şi legumele folosite în meniurile de la Hadar Chalet sunt din producţie proprie, familia Toma deţinând şi o mică fermă ecologică construită inclusiv în scopul de a aproviziona afacerea din turism.

Cabana are 12 camere, dintre care şase sunt apartamente sau suite, capacitatatea totală de cazare fiind de 35 de persoane. Un sejur de weekend cu pensiune completă costă între 250 şi 500 de euro pentru două persoane. Pentru o nuntă, preţul la Hadar va porni de la 7.000 de euro.

Cabana Hadar se află în apropierea lacului Siriu, în judeţul Buzău, la 20 de minute de mers cu maşina de Crasna şi la o oră de Braşov.

buzaultau.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*