Judecătoarea Aurica Budescu condamnata cu suspendare pentru luare de mita

Judecătoarea Aurica Budescu, prinsă în flagrant la sfîrşitul anului trecut în timp ce primea şpagă în zona Gării Buzău a fost eliberată. Ea a fost condamnată ieri de un complet de la Curtea de Apel Galaţi la pedeapsa de 2 ani de închisoare cu suspendare, fiind dispusă punerea de îndată în libertate a inculpatei.

Totodată, instanţa a stabilit un termen de supraveghere de 3 ani, perioadă în care Aurica Budescu, fost preşedinte al Judecătoriei Făurei ce are domiciliul în Buzău va fi obligată să lucreze la “Spaţii verzi”, în cadrul Primăriei sau la Inspectoratul Şcolar. “Condamnă pe inculpata Budescu Aurica la o pedeapsă principală de 2 ani închisoare pentru săvîrşirea infracţiunii de luare de mită … dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani, termen calculat de la data rămînerii definitive a hotărîrii… impune inculpatei să execute următoarea obligaţie: să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Buzău sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate, parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei municipiului Buzău sau în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.” se arată în soluţia Curţii de Apel Galaţi. Sentinţa, favorabilă judecătoarei nu este definitivă şi poate fi atacată de procurori cu apel la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Aurica Budescu a fost arestată la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut după ce a fost prinsă în flagrant, în Gara Buzău în timp ce primea şpagă 1 000 de euro de la administratorul unei societăţi comerciale care i-a cerut să îi soluţioneze favorabil dosarul în care contesta o amendă de 20.000 de lei, respectiv să dispună în schimb avertisment. Judecătoarea, care la acea vreme îndeplinea funcţia de preşedinte al Judecătoriei Făurei, şi urma să se pensioneze cîteva zile mai tîrziu, cererea sa fiind la acel moment avizată de Consiliul Superior al Magistraturii. Avizul privind pensionarea a fost revocat pînă la soluţionarea dosarului penal şi pronunţarea unei hotărîri, judecătoarea fiind suspendată din magistraură. După momentul flagrantului organizat de procurorii DNA, şi pînă ieri, Aurica Budescu s-a aflat în stare de arest preventiv. Solicitările sale de a fi judecată sub control judiciar sau în arest la domiciliu au fost respinse de instanţă.

sansanews.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*