L-a lucrat Adrian Mocanu? Cum l-a lăsat pe deputatul Ciolacu poza cu Hayssam fără funcția de consilier al lui Ponta

Premierul Victor Ponta a semnat, zilele trecute, o decizie prin care a fost retrasă, la ce­re­re, calitatea de consilier ono­rific al primului ministru pe care o deținea deputatul PSD de Bu­zău Marcel Ciolacu,   se­cretar al Camerei Deputaților. Conform cotidianului „Ade­vărul“, decizia a fost publicată în Monitorul Oficial, pe 20 mai, la numai câtev­a zile după ce în presă au apărut fotografii mai vechi cu deputatul buzoian în compania lui Omar Hayssam.

La jumătatea lunii mai, câte­va site-uri de știri au publi­cat fotografii cu Marcel Ciolacu alături de Omar Hayssam, reali­zate la o partidă de vânătoare organizată de Direcția Silvică Buzău. Conform sursei citate, ace­lași set de poze, însoțite de documente, au fost primite de mai multe redacții, din partea unui anonim, în aceeași zi, fapt care întărește ideea, prezentată de OPINIA în urmă cu zece zile, că scopul a fost acela de compromitere a lui Ciolacu, cotat cu cele mai mari șanse de a obține președinția organizației județene a Partidului Social Democrat. La setul de fotografii și documente incriminatoare li­vra­te presei a fost adăugat și un raport al Curții de Conturi din iunie 2009, care arată că societatea Urbis Serv – firmă având capital integral al Consi­liului Local Muncipal Buzău -, condusă atunci de Marcel Ciolacu, a fost prejudiciată cu a­proximativ 5 milioane de lei, prin semnarea fără bază legală a unor situații de plată.

    Și Ciolacu arată cu degetul spre Adrian Mocanu

Marcel Ciolacu a susținut, într-o declarație pentru „Ade­vărul“, că decizia de a renunța la calitatea de consilier onorific al premierului i-a aparținut și a avut la bază două argumente: evitarea cumulului de funcții în partid, iar al doilea, de a-l menaja pe Victor Ponta. Mai mult, el susține că fotografiile, decupate, au fost livrate presei de către deputatul social-democrat Adrian Mocanu, cel care reprezintă gruparea din jurul deputatului Marian Ghi­veciu și a senatorului Victor Mocanu care urmărește să-l instaleze pe Mocanu junior în funcția de lider al PSD Buzău, organizație pe care, în acest mod, ultimii doi ar controla-o în totalitate.

„La ultimul comitet executiv național, după alegerea doamnei Rovana Plumb, s-au ales șefii celor 12 departamente din cadrul Consiliului Național, iar eu am fost ales șeful departamentului Dezvoltare Investiții Locuri de Muncă, însemnând să lucrez cu Ministerul Economiei și Ministerul Transporturilor în principal. M-am dus la domnul prim-ministru și am solicitat să mă retrag din funcția de consilier onorific, pentru că nu fac cumul de funcții, plus că nu mai lucrasem de aproape un an de zile în domeniul regiona­lizării, ținând cont că nu a mai fost modificată Constituția și, deci, nu mai era un proiect de actualitate pentru care dânsul putea să mă solicite. De ase­me­nea, am vrut să evit ca dânsul să fie expus din cauza atacului făcut de către colegul meu Adrian Mocanu, dând o poză tăiată, pentru că după cum se știe este o poză decupată, pentru că în ea erau mai multe personaje“, a declarat deputatul Marcel Ciolacu.

  Războiul pozelor

Organizația PSD Buzău es­te, în momentul de față, prac­tic decapitată, după ce președintele Constantin Boșcodeală și președintele executiv Marian Ghiveciu au fost condamnați, de instanțe de fond, pentru fapte de corupție. Odată cu aplicarea criteriilor de integritate votate în primăvară de Consiliul Național al Partidului Social Democrat, cei doi  nu-și vor pierde doar funcțiile prin interzicerea candidaturii, ci și calitatea de membru de partid. Într-o situație oarecum similară, deși mult mai ușoară – dar taxată tot cu interzicerea candidaturii – se află, cel puțin până când instanța de fond se va pronunța în dosarul său de corupție, senatorul Victor Mocanu, care, însă s-a autosuspendat din funcția de vice­pre­ședinte al organizației jude­țene PSD. Astfel că, odată ce organizația centrală a ales ignorarea prevederilor statutare și amânarea aplicării criteriilor de integritate până la alegerile interne din partid, singurii candidați rămași în cursa pentru șefia PSD Buzău rămân deputații Marcel Ciolacu și Adrian Mocanu, ultimul fiind sprijinit, în ultima perioadă, și de fidelii deputatului Marian Ghiveciu.

Războiul dintre cele două tabere s-a mutat, în ultimele zile, și în presa națională, mai multe publicații on-line publi­când, recent, o fotografie, cele­bră printre cunoscători, în care deputatul Marcel Ciolacu apare, la o vânătoare, alături de nu mai puțin celebrul tero­rist al României, fostul om de afaceri arab Omar Hayssam, sponsor de vază al Partidului Social Democrat și un apropiat la organizației județene PSD din anii 2000. Acesta a fost condamnat atât pentru răpirea celor trei jurnaliști români în Irak – unul dintre ei fiind Mari-Jeanne Ion, fiica ex-pre­șe­dintelui social-democraților buzoieni, fostul senator Ion Vasile -, dar și pentru devalizarea societății nehoiene Foresta. Partea hazlie a întregii povești este că de la vânătoarea în cauză există un set complet de fotografii, care sunt scoase pe interval în funcție de cum dictează interesele unora sau altora. De exemplu, în perioada în care actualii adversari „lucrau“ împreună pentru îndepărtarea de la conducerea PSD a fostului senator Ion Vasile, în presă au apărut fotografii ale acestuia alături de teroristul siria.

opiniabuzau.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*