Deputatul Cristinel Romanescu, groparul filialei PNL Buzău, părtaș la multe blaturi, se laudă că indiferent de rezultate, va ramane șef la PNL

 Liberalul Cristinel Romanescu, distrugatorul filialei PNL Buzău, continuatorul USL, părtaș la multe blaturi care, au alungat si scarbit atat membrii cat si votantii traditionali ai PNL, se laudă că, indiferent de rezultate, va ramane șef la PNL. Mai mult, se mandreste chiar cu sprijinul partidului aflat la guvernare ca, prin structurile lor externe, ii vor facilita obtinerea sefiei Federatiei Internationale de Tenis de Masa. De mentionat faptul ca de la preluarea sefiei filialei Buzau, partidul, aproape ca nu mai are organizatii, si nici membrii. Unii au fost exclusi, altii au plecat scarbiti de comportamentul si blaturile cu PSD ale acestui personaj. In teritoriu este refuzat si evitat, abia daca mai gaseste doi – trei consumatori, pe la bodega sateasca cu care sa se fotografieze, mimand activitate, pentru pagina de facebook a partidului. Presa si polulatia, trag numeroase semnale de alarma chiar si in mediul virtual precum, la Buzau, PNL= PSD insa, nimeni din ,,Modrogan,, nu se deranjeaza. Pe ce se bazeaza? Pe langa mult clamata sa prietenie cu liderul Ludovic Orban, se pare ca, mai toate ,,realizarile,, sale, au la baza si un altfel de sprijin. Nici nu trebuie sa cauti prea mult despre acest ,, personaj intangibil,, si, aflii cum a aterizat dintr-un dosar al DIICOT, direct la sefia filialei, afli cum a dobandit patrimoniul Fundatiei Pentru Tineret, afli cum a beneficiat de stergerea datoriilor de catre organele fiscale si multe altele. O sa incepem serialul dezvaluirilor prin a va prezenta ce a descoperit CNSAS: ,,Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) cere Tribunalului Bucuresti sa constate colaborarea cu securitatea a lui Cristinel Romanescu, presedintele Federatiei Romane de Tenis de Masa (FRTM). In documentul elaborat de CNSAS, Romanescu semna notele informative sub numele conspirativ “Sebastian”. Tot intr-o nota secreta din 1980 a Securitatii Hunedoara, fotbalistul Marian Bucurescu, coechipier la Sportul cu Nasu’ si cu Hagi, e dezvaluit drept informator din vremea cind evolua la Jiul.

„SIFON”. CNSAS susţine, în acţiunea depusă în instanţă, că omul de afaceri Cristinel Romănescu ar fi fost recrutat de securitate “pentru supravegherea informativă a colegilor din cadrul Clubului Sportiv Buzău”. Potrivit sesizării CNSAS, Cristinel Romănescu ar fi semnat, pe 14 octombrie 1982, un “angajament de colaborare cu securitatea olograf şi a preluat numele conspirativ de colaborare <<Sebastian>>”. În acelaşi document, se arată că Romănescu ar fi dat informaţii cu privire la sportivi plecaţi la concursuri internaţionale şi persoanele din străinatate pe care le cunoştea: “Cristinel Romănescu a furnizat din proprie iniţiativă o notă informativă (06.10.1982), în procesul contactării sale de către ofiţerul de securitate desemnat, despre o membră a lotului naţional de junioare care a rămas ilegal în Austria cu ocazia Campionatelor Europene de Juniori din Austria. Urmare a acestei informaţii, domnul Romănescu Cristinel a fost instruit să afle amănunte noi despre persoana respectivă şi <<dacă s-a acţionat şi asupra altor jucătoare pentru a le determina să rămână în exterior>>”, se arată în documentul despus în instanţă de CNSAS. De asemenea, reprezentanţii CNSAS susţin în acţiune că Romănescu ar fi întocmit o listă cu persoane pe care le cunoştea, majoritatea dintre acestea efectuând călătorii în străinătate, “angajându-se ca în viitor să completeze lista”.

AVANTAJELE TRĂDĂRII. În acţiunea depusă de CNSAS la Tribunalul Bucureşti, se precizează că preşedintele FRTM ar fi obţinut calificative bune în raportul cu propuneri de recrutare în calitate de informator, dând informaţii „despre relaţii cu cetăţeni străini, intenţii de evaziune şi despre alţi tineri din învăţămînt din Buzău”.  “Cu prilejul prelucrării sale contrainformative în scopul călătoriilor sale la întâlnirile internaţionale de tenis de masă, a fost sincer în relatările făcute, mai mult i-a informat verbal pe ofiţer cu unele aspecte din cadrul unor turnee, manifestându-şi dorinţa să mai reia discuţiile la reîntoarcerea în ţară”, se arată în sesizarea depusă în instanţă. Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii s-a sesizat din oficiu pentru verificarea lui Cristinel Romănescu, atunci când acesta şi-a depus candidatura din partea PNL pentru ocuparea postului de primar al municipiului Buzău. În urma verificărilor, CNSAS a întocmit, pe 12 iunie, o notă de constatare, ulterior sesizând Tribunalul Bucureşti pentru a decide dacă Romănescu a făcut poliţie politică sau a fost ,,doar,, informator.

Ilegalitati si blaturi

Reporterii de investigaţii din presa sportivă au ajuns la concluzia că buzoianul a fost ales ilegal în funcţia de membru al Comitetului Executiv al COSR .

Freelancer-ul sportiv Lucian Oprea, jurnalist de investigaţie la Gazeta Sporturilor, anunţă pe blogul personal că noul Comitet Executiv al COSR ar fi fost ales ilegal, cu mult înainte de încheierea mandatului celui în functie, ales legal. Membrii forului executiv recent înlocuiţi cu nume noi, printre care se află şi liberalul Cristinel Romanescu, nu erau demisionari, ca în cazul fostului preşedinte COSR, Alin Petrache, care şi-a depus mandatul pe 29 august 2016.

Ziaristul Lucian Oprea scrie că, potrivit statutului COSR, în mod legal ar fi trebuit organizate alegeri parţiale doar pentru desemnarea unui preşedinte interimar, până la împlinirea mandatului de patru ani, de pe 28 februarie 2017 şi nu pentru realegerea Comitetului Executiv, întrucât niciun membru nu a demisionat odată cu Alin Petrache.

Potrivit blogului oprealuciansport.wordpress.com , la adunarea generală de pe 15 noiembrie toată floarea cea vestită a olimpismului românesc, între care și Cristinel Romanescu, s-ar fi întrunit fix pentru a încălca statutul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, procedând la alegerea Comitetului Executiv, fără că acest lucru să fie posibil, conform statutului.

În această situaţie excepţională ar fi trebuit organizate alegeri doar pentru această funcţie, nu şi pentru cele din forul executiv care urmau să se încheie statutar în februarie anul viitor.

Investigaţia jurnalistică realizată de Lucian Oprea a scos la iveală faptul că pe 29 august 2016, presedintele COSR, Alin Petrache, şi-a depus demisia din funcţia ocupată, explicând printr-o scrisoare publicată pe site-ul oficial al Forului Olimpic Român motivele acestui gest. Alin Petrache însusi fusese ales într-o adunare generală extraordinară, în locul unui demisionar, Octavian Morariu.

Deşi ar fi beneficiat de această ilegalitate flagrantă, Cristinel Romanescu, președinte în exerciţiu al Federației Române de Tenis de Masă, nu s-a sfiit să felicite noua conducerea COSR din care face şi el parte.

„Aș dori să îl felicit pe Mihai Covaliu, câștigătorul cursei pentru funcția de președinte al Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Sunt convins că este omul potrivit pentru ocuparea acestei poziții, am încredere în viziunea și programul acestuia. În același timp, le mulțumesc tuturor celor care mi-au acordat un vot de încredere, astăzi, fără de care, cu siguranță, nu aș fi avut onoarea de a fi ales membru al Comitetului Executiv. Îmi exprim încrederea că echipa conturată aici are atât capacitatea, dar mai ales voința, de a lucra intens pentru repoziționarea sportului românesc pe treptele pe care le merită“, a precizat Cristinel Romanescu într-un comunicat redactat imediat după alegerile de marți 15 noiembrie 2016, de la COSR.

Cristinel Romanescu deține, pe lângă poziţia de preşedinte al Federaţiei Naţionale de Tenis de Masă şi cea mai importantă funcție din Partidul Național Liberal Filiala Buzău.

Vom reveni cu mai multe informatii si dezvaluiri

Surse: jurnalul.ro, extrase CNSAS, stiridebuzau.ro.
 oprealuciansport.wordpress.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*