Medici si asistente protesteaza la Guvern, Ponta le multumeste pe facebook

Pe 7 aprilie este Ziua Mondială a Sănătăţii. Este şi ziua aleasă de Federaţia SANITAS să protesteze la Guvern. Între orele 10 şi 12, sindicaliştii din Sănătate vor picheta sediile Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Ministerul Finanţelor Publice.

Medicii au şapte revendicări:

1. Creşterea veniturilor tuturor salariaţilor din sistemul sanitar, de asistenţă socială şi medico-socială.

2. Definitivarea şi punerea în aplicare a legislaţiei de salarizare specifică sistemului sanitar şi de asistenţă socială.

3. Elaborarea şi aplicarea integrală a unui Regulament de sporuri.

4. Asigurarea unei finanţări adecvate unităţilor sanitare publice de stat.

5. Reglementarea funcţionării releţei de medicină şcolară.

6. Respectarea normativelor de personal.

7. Rezolvarea situaţiei Contractului Colectiv de Muncă la nivel de sector de activitate “Sănătate. Activităţi sanitar-veterinare” de către Consiliul Naţional Tripartit.

În timp ce medicii pichetează sedii de ministere, premierul Victor Ponta le transmite acestora mesaje pe Facebook. “De Ziua Mondială a Sănătății le mulțumesc tuturor doctorilor și personalului medical din spitalele românești care își fac meseria cu seriozitate și cu gândul la oameni, în ciuda lipsurilor și greutăților. Cred cu tărie că cetățenii români au dreptul la tratament corect și accesibil la fel ca toți cetățenii europeni. I-am cerut ministrului Sănătății ca imediat după Paște să aibă finalizată lista cu noile prețuri ale medicamentelor. Este vorba despre o reducere importantă a prețurilor, care va ajuta foarte mulți oameni!”, scrie Ponta.

Impact Buzoian

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*