Patru secții ale Spitalului Județean, în continuare în criză acută de specialiști

Deficitul de medici specialiști la Spitalul Județean Buzău se perpetuează. În încercarea de a remedia situația, conducerea Spitalului Județean Buzău a scos la concurs șase posturi, pentru specializările Urologie, la Secția Urologie, un post de medic specialitatea Cardiologie, la Secția Cardiologie, un post de medic specialitatea Neonatologie, la Secția Neonatologie, un post de medic specialitatea Radiologie și imagistică medicală, la Laboratorul de Radiologie și imagistică medicală, un post de medic specialitatea Oncologie la Secția Oncologie, și un post de medic specialitatea Medicină de urgență la UPU–SMURD.

În ciuda eforturilor conducerii spitalului și ale autori­tăților județene de a remedia problema, doar doi medici s-au înscris la concurs. Este vorba despre dr. George Nader, medic specialist cardiologie, și dr. Claudiu Codreanu, medic specialist urologie.

Pentru atragerea de medici tineri, conducerea unității și Consiliul Județean oferă un ajutor financiar de 1.000 de lei pentru plata chiriei și utilităților medicilor care nu sunt din Buzău.

Până acum, doar câțiva medici au apelat la acest sprijin, semn că nici cu acest ajutor medicii nu sunt convinși să lucreze la Buzău.

opiniabuzau.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*