PNL Buzau intre blaturi si salvare, lideri sau marionete!

PNL Buzau va afla in scurt timp daca va ramane in zona controlata de PSD si alte personaje de trista amintire sau, filiala, va porni pe drumul reformei totale, sub coordonarea unui lider care a dovedit ca stie si poate sa faca performanta. Daca ar fi sa dam crezare spuselor mai-marilor PNL, cel mai probabil, am asista la o numire care sa tina cont de vointa liberalilor locali dar si de necesitatea distantarii de vechile practici bolsevice, mostenite de la sefii de pana acum ai partidului.

Din pacate, unul este discursul cu care vin pregatiti in fata organizatiei si altul este scopul ascuns. Este o chestiune de ore pana cand vom avea si raspunsuri. In acest moment, pentru sefia anemicei organizatii liberale se vehiculeaza doua nume: MIRCEA POSEA , prosper om de afaceri, bun organizator, liderul organizatiei Nehoiu, cel care a realizat scoruri istorice pentru PNL, pana la alegerile locale si, GABRIEL AVRAMESCU, Prefectul judetului Galati, provine din mediul bugetar, sustinut si promovat, atat de PNL cat si de PSD. Doua profiluri total diferite, doua variante de sefi pentru anemica grupare liberala. Sansa reala a filialei buzoiene, ar putea fi, fara indoiala, o conducere potenta, capabila, rupta total de practici si legaturi ascunse cu socialistii locali si cu larga sustinere in randul organizatiilor liberale buzoiene. Toate cerintele si criteriile primarilor sau a sefilor de organizatii sunt indeplinite in acest moment de catre Mircea Posea, acesta fiind preferatul organizatiilor dar si al activistilor din partid. De cealalta parte, avem un fost activist PSD, PNL, sustinut si promovat de Cristinel Bigiu prin intermediul coordonatorului zonal al PNL Victor Paul Dobre dar si de catre Marcel Ciolacu in perioada guvernarii PSD. Bineinteles ca surprizele nu sunt excluse.

In acest moment, pentru Buzau, decizia PNL Central de miercuri, poate insemna RENASTEREA liberalismului si a sperantelor oamenilor de dreapta din judet sau, dimpotriva, continuarea operei de distrugere moleculara a ultimelor ramasite liberale. In cazul in care optiunea conducerii centrale nu va avea si suportul activului filialei buzoiene, in actuala conjuctura politica, vom asista la reeditarea esecului din anul 2016 cand, filialei buzoiene, i s-a impus sef nou, iar pe liste, candidati parasutati din diverse judete, cand, electoratul liberal dezamagit, a distribuit votul altor formatiuni politice. In varianta asteptata de suflarea liberala buzoiana, rezultatele pot fi unele de exceptie. Sper ca decizia conducerii sa fie una inteleapta, sa tina cont de interesele propriului sau activ dar si de interesele cetatenilor onesti care , traditional, nu voteaza cu stanga politica!

Alexandru Cristian Deac

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*