PNL Buzău, prin decizii abuzive, PIERDE pe toate planurile. Război intern in locul opoziţiei

articol semnat Doru Gheorghiade/sansanews.ro

Situaţia din organizaţia judeţeană a P.N.L. se complică din ce în ce mai mult, după conflictele politice apărute în ultima vreme şi care au culminat cu decizia de dizolvare a Biroului Permanent Municipal Buzău, luată prin vot de către Biroul Permanent Judeţean, hotărîre care l-a lăsat pe fostul preşedinte de la “municipiu”, medicul Adrian Zoican, fără funcţia de condu­cere. Ultimele ore au adus două informaţii care au tulburat şi mai mult apele. În primul rînd este vorba despre anunţul public, mai mult sau mai puţin aşteptat făcut de ex-deputatul P.N.L. de Buzău, Cezar Preda, actualmente deputat liberal de Dîmboviţa, care a declarat că a iniţiat un grup creştin-democrat în interiorul P.N.L. În acest context, ştirea produsă de Cezar Preda ar putea să explice şi graba cu care Adrian Zoican a fost tras pe linie moartă în P.N.L. Buzău.
Concret, e posibil ca liderul liberalilor buzoieni, Cristi Romanescu, să fi avut informaţii despre crearea grupării creştin-democrate, ştiind că Zoican face parte din rîndurile expedeliştilor reprezentaţi azi de Cezar Preda la nivel central, să fi luat decizia de izolare a şefului de la U.P.U. pentru a restrînge puterea falangei pedeliste din P.N.L. Buzău. Oricum, anunţul lui Cezar Preda a realimentat speranţele unor apropiaţi ai acestuia din P.N.L. Buzău, între care se află şi consilierul judeţean Raul Florescu care a distribuit pe facebook ştirea centrală produsă de deputatul de Dîmboviţa la fel cum a făcut şi Zoican. Pe lîngă toate acestea a apărut şi informaţia lansată ieri către colegii consilieri judeţeni liberali de Raul Florescu care a anunţat că ex-consilierul P.N.L. Ion Nicolae a cîştigat procesul cu filiala judeţeană liberală după ce a fost exclus din partid şi din C.J. prin pierderea sprijinului politic şi a avut satisfacţie în Justiţie.

Se întoarce în Consiliul Judeţean?

Potrivit portalului instanţelor judecătoreşti, magistraţii Tribunalului Buzău au admis acţiunea depusă în instanţă de Ion Nicolae în contradictoriu cu P.N.L. Buzău. Iată ce se arată în soluţia pe scurt:

“Tip soluţie: Admite cererea. Soluţia pe scurt: Admite acţiunea. Dispune anularea deciziei nr. 15/2016 emisă de C.J.Ex. al P.N.L. Buzău – Filiala Buzău. Ia act că nu s-au solicitat cheltuieli de judecată cu recurs. Publicată sub nr. Hotărîre 1475 /  2017 din 20.12.2017”.

Cu alte cuvinte, instanţa a socotit că excluderea lui Ion Nicolae nu a respectat legea şi statutul P.N.L., iar soluţia e nedefinitivă putînd fi atacată cu recurs, ceea ce P.N.L. Buzău desigur că va înainta către instanţa superioară. Nicolae însă, a fost exclus şi din Consiliul Judeţean după ce P.N.L. Buzău l-a lăsat fără sprijin politic şi a notificat Consiliul că la Curtea de Apel Ploieşti el a pierdut procesul cîştigat pe fond la Buzău, pe un capăt de cerere, în care cerea suspendarea ordinului de prefect. Magistraţii ploieşteni au admis recursul făcut de Instituţia Prefectului Buzău şi au casat sentinţa de la fond, iar soluţia pe scurt arată că: “Admite recursul. Casează în tot sentinţa şi, rejudecînd, respinge acţiunea ca neîntemeiată. Definitivă”. Ca atare, Nicolae, probabil, va face demersuri să se întoarcă în Consiliul Judeţean, în calitate de membru PNL, avînd de cîştigat de la fond de la Tribunalul Buzău chiar dacă C.J. are la baza excluderii sentinţa de la Ploieşti. Rămîne de văzut cum vor aprecia juriştii C.J. această situaţie, însă, din punct de vedere politic, P.N.L. a pierdut la fond împotriva lui Nicolae, urmînd recursul. Deci lucrurile sînt complicate.

Doru Gheorghiade/ sansanews.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*