S-a întors Doctoru’/Ion Vasile: ,,PSD Buzău este găunos și pute“

Fostul lider al organizației județene a Partidului Social Democrat, ex-senatorul Ion Vasile, și-a depus, ieri, la sediul ,,județenei de partid”, candidatura pentru funcția de președinte al PSD Buzău, fiind însoțit de reprezentanții aripii Ghiveciu-Mocanu, care îl sprijină în acest demers. De altfel, Ion Vasile este singurul care poate reprezenta grupul respectiv în lupta cu gruparea din jurul actualului lider, primarul Constantin Boșcodeală, care dorește să-l impună în funcție pe deputatul Marcel Ciolacu. Spunem acest lucru întrucât ­se­natorul Victor Mocanu este trimis în judecată pentru fapte de corupție, deputatul Marian Ghiveciu este și condamnat de instanța de fond – candidatura ambilor, ca și a primarului Boșcodeală, fiind interzisă de Centru în baza criteriilor de integritate votate în primăvara acestui an de Consiliul Național al Partidului Social Democrat -, iar deputatul Adrian Mocanu, probabil, s-a convins că președinția organizației este o pălărie mult prea mare pentru el.

Din acest punct de vedere, apariția lui Ion Vasile flacat de se­natorul Mocanu și de către deputatul Ghiveciu, într-o conferință de presă în care a înfierat ,,trinomul toxic Bîgiu-Boșcodeală-Ciolacu” este cel puțin generatoare de întrebări incomode asupra onestității demersului său de a conduce organizația județeană social-democrată către ,,revenirea la aspectele etice, la normalitate, la respectul față de membri, militanți și cetățeni”. La fel de ciudată este și (re)alăturarea celor patru, având în vedere că, nu cu foarte mult timp în urmă, Ion Vasile cerea excluderea din partid a lui Victor Mocanu, pe atunci președinte al Consiliului Județean, Adrian Mocanu părăsea PSD în favoarea UNPR în semn de protest față de faptul că Centrul refuza demiterea lui Ion Vasile din funcția de lider al organizației județene social-democrate, Marian Ghiveciu apărea vineri alături de Ion Vasile într-o conferință de presă, pentru ca sâmbătă să se afișeze alături de grupul lui Constantin Boșcodeală, la câteva ore după demiterea din funcție a fostului senator. Și, de ce nu, trebuie să ne amintim că, în primăvara anului 2012, Ion Vasile defila cu unul dintre membrii “trinomului toxic”, Cristinel Bîgiu, punând umărul la victoria acestuia în fața lui Victor Mocanu în cursa pentru președinția Consiliului Județean.

În rest, numai de bine, atât timp cât Ion Vasile a declarat că, având ,,adeverință de la Institutul Medico-Legal că nu este decedat” – un răspuns la o declarație anterioară a lui Constantin Boșcodeală, care a spus că ,,nu se mai pot învia morții“, se va duce pe lumea cealalată când vrea el, nu Boșcodeală, și, până atunci, vrea să fie ,,ales sau ne-ales într-o conferință județeană transparentă, organizată fără amestecul cuiva”, pentru a lupta împotriva grupării din jurul actualului președinte, care ,,este partizan, partizan din munți, luptă pe căi oculte, să nu-l prindă potera. Adică vine și promovează un personaj care are niște calități mărunte, de jucător în spații înguste, de aranjor al unor situații, și valoarea lui principală pe care o promovează este trădarea”. Mai mult, a spus Ion Vasile, ,,ceea ce se întâmplă în PSD nu vine din afara partidului, ci dinlăuntrul lui. Este găunos și pute”.

Din acest motiv, odată cu înre­gistrarea candidaturii, Ion Vasile a mai depus la secretariatul PSD Buzău o listă cu 14 întrebări legate de modul de organizare a Conferinței județene a Partidului Social Democrat, care va avea loc pe 19 septembrie, întrebări care se referă la subiecte precum respon­sabilul organizării acesteia, structura care l-a desemnat, structura care a decis data, ora și locul desfășurării Conferinței, formula de calcul pentru norma de reprezentare, securizarea votului și numărul participanților fără drept de vot.

opiniabuzau.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*