Scandal IMENS în PNL! Adriana Săftoiu îl ‘spulberă’ pe Ludovic Orban, pe care îl acuză de fraudă: ‘Nu e tristețe, e jale mare’

Deputata PNL, Adriana Săftoiu, îl acuză pe Ludovic Orban că ar fi fraudat alegerile pentru șefia grupului parlamentar din Senat a liberalilor. Săftoiu compară Partidul Național Liberal cu PSD.

Săftoiu a pierdut șefia grupului PNL din Cameră în favoarea Ralucăi Turcan, pentru care Ludovic Orban ar fi făcut lobby personal pe lîngă deputați, invocînd dorința Palatului Cotroceni.”Tot caut un cuvânt potrivit după ziua de astăzi, mai ales după ce s-a întâmplat în grupul PNL de la Senat (la deputați încă a fost parfum), și încă nu îl găsesc. Am auzit astăzi că nu se votează oamenii după competențe, ci e vot politic. Adică, votul politic nu ia în considerare competența, ci preferința șefului. Se repetă și se repetă istoria! Sper că mulți să se abțină să îl mai atace pe Dragnea cu argumentul că își pune in funcții doar supușii. Nici o diferență! Conform unui coleg, “sustinestem” ce vrea conducerea. Nu e tristețe, e jale mare! Iar cea mai mare dezamăgire a mea a fost lipsa de demnitate. Să vină 22 să îți spună că te au votat, când la numărătoare au fost 12? Da, aveți dreptate când nu vedeți diferența!” afirmă deputata pe contul de Facebook.

In mod normal, PNL ar trebui sa fie intr-un maximum de efervescenta, sa atace din toate pozitiile, sa se impuna ca alternativa viabila si solida.

Ei bine, PNL este jalnic. O umbra de partid. Din cand in cand, presedintele Orban mai iese cu cate o declaratie prafuita, venita din politica anilor ’90: Opozitia cere demisia, Puterea minte, provoc la dezbatere TV.

Cu tot respectul, asa ceva e difuzabil doar de mila.

Ceea ce ar astepta lumea de la PNL nu e sa spuna ce se vede cu ochiul liber, nu sa ii explice PNL cat de dezmagita este. Lumea ar astepta sa vada alternativa, fratilor! Daca PSD face rau, voi cum ati face? Care e viziunea PNL?. Aceea despre care in campanie nu a scos o vorba, motiv pentru care a si scos scorul de poveste.

Prin 2015 – 2016, de bine de rau, PNL avea un program de guvernare. Bun sau rau, nu asta discut acum. Dar avea ceva pe masa. Acum nu are nimic, in afara de niste declaratii care nu intereseaza pe nimeni.Oricat s-ar vaicari, PNL nu e o victima, este vinovat pentru ce se i intampla si, in felul acesta, complice la dezastrul provocat de PSD. O complicitate din care nu pare a dori sa iasa.

Ce asteapta PNL? Sa se duca PSD cu tot cu Romania in cap pentru ca liberalii sa fie beneficiarii politici ai dezastrului pe teoria atat de comoda a raului mai mic?

Daca dl Orban spera sa recupereze electoratul liberal pierdut cu mesaje de tip Guran, cu damf de USL, cu declaratii din politica anilor ’90, fara nicio idee, fara nicio viziune, cred ca nu va avea decat sa il astepte cu ochii in zare la urne. Cu asteptarea o sa ramana. Cine sta la miloaga si ciupeala cu ele ramane.  Nu in ultimul rand, Orban a acceptat la conducerea filialelor, contra sprijin la alegerile interne,  oameni compromisi, vanduti PSD-ului, oportunisti, fara nicio calitate de lider ci mai degraba  de blatisti care, in loc sa intareasca sau, macar sa mentina  partidul pe  o linie de plutire, acestia il distrug din interior, decapitand, organizatii bune, oameni activi si credibili fiind executati in mod stalinist cu acordul   sau tacit. PNL, dovedeste ca este o anexa mult mai  slaba a PSD, care, isi devoreaza  din interior si ultimele repere liberale. 

A.C.D

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*