Scandal în PSD/ Adrian Mocanu către Marcel Ciolacu: „Faceți parte activ din gașca penală condusă de un primar condamnat la închisoare“

Deputatul social-democrat de Buzău Adrian Mocanu a reacționat, ieri, la postarea de pe Facebook de marți seară a liderului organizației județene a Partidului Social Democrat PSD, deputatul Marcel Ciolacu, postare prin care îl acuză pe tatăl primului, senatorul Victor Mocanu, fost președinte al Consiliului Județean, de „trădare“ și anunță intenția de a cere Comitetului Exe­cutiv Județean un vot de exclu­dere a ultimului din partid.

Adrian Mocanu spune că gestul de a anunța intenția unei candidaturi nu poate fi imputată vreunui membru PSD și nici nu poate constitui motiv de excludere din partid: „Doresc să fac câteva precizări referitoare la reacția domnului Ciolacu Marcel față de anunțata candidatură a senatorului Victor Mocanu la președinția Consiliului Județean Buzău. Acest anunț se pare că l-a făcut pe urmașul lui Boșcodeală la conducerea PSD Buzău să amenin­țe, într-o postare foarte «curajoa­să» pe Facebook, că va cere un vot în PSD Buzău în legătură cu situa­ția senatorului Mocanu, cu precizarea că el a fost ales la vârful organizației județene pentru a face politici publice și că el nu face jocurile unei familii sau găști din cadrul partidului. Aceasta este o reacție demnă de pus în manualele de management politic la capitolul «amatorism», pentru că în spatele ei putem citi cu toții lipsa de experiență și absența unei gândiri lo­gi­ce. Domnule Ciolacu, mă mir că nu ați învățat până acum, la școala marelui politician Boșcodeală, că anunțul cuiva de a candida nu este motiv de excludere din partid. Posibilitatea de a candida este permisă oricărui membru de partid într-un sistem democratic. Faptul că senatorul Mocanu s-a autosuspendat din funcțiile deținute în PSD Buzău nu este o dovadă a vinovăției sale, ci, dimpotrivă, un semn al respectului față de regulile de integritate ale PSD, adică ceea ce nu există în cazul dumneavoastră sau al ilustrului înaintaș la șefia PSD“, spune Adrian Mocanu.

Mai mult, el îl acuză pe liderul PSD Buzău că apelează la „min­ciuni sfruntate“, dar și că face parte „din gașca penală condusă de un primar condamnat la închisoare“: „Regret că ați fost nevoit să apelați la minciuni sfruntate pentru a născoci prilejuri de «ședințe» în PSD. Nu a existat nicio întâlnire cu niciun partid în data pe care o invocați. Dar poate că vă este dor să reeditați o mascaradă penibilă așa cum a fost «ședința» de alegeri interne din 2015. Nu aveți niciun drept, domnule Ciolacu, să folosiți expresii de genul «schimbare în PSD», «PSD nu se mai întoarce în trecut», având în vedere că faceți parte activ din gașca penală condusă de un primar condamnat la închisoare, dintr-o gașcă puternic implicată în dosare penale grele, precum Orizont sau Urbis. Rog opinia publică să facă un exercițiu interesant și să citească raportul Curții de Conturi referitor la dosarul Urbis. Din acest raport reiese imaginea unui nou client al instanțelor de judecată și nicidecum al unui politician care poate vorbi de integritate și de schimbare în PSD“, mai afirmă deputatul PSD de Buzău Adrian Mocanu.

opiniabuzau.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*