Solutii online de ultima generatie versus vechile platforme de invatare sau bussines. Cele mai avansate la nivel global!

 O companie cu profil IT din Londra apartinand unor romani, vine cu solutii revolutionare la nivel global  ce includ, aplicatii online si VR pentru platforme e-learning, virtual office, mentenanta predictiva pentru  industria 4.0 si alte  aplicatii sau platforme cloud, bazate pe inteligenta artificiala. Compania Improsoft LTD, ofera posibilitatea unitatilor de invatamant de orice nivel si  companiilor, sa-si desfasoare activitatile la distanta , pentru a-si proteja elevii/studentii, respectiv angajatii in contextul amenintarii  covid19.

Solutiile colaborative includ, spatii virtuale, imersive, interactiuni prin intermediul calculatoarelor personalizabile, comunicare audio-video de inalta fidelitate si latenta extrem de redusa, sisteme de partajare a ecranului, instrumente de prezentare, proiectare sincrona a materialelor video, biblioteci multimedia, sisteme de traducere automata si module de evaluare a cunostintelor. Este de la sine inteles ca  noile platforme VR, comparativ cu vechile platforme e-learning  de tip Moodle,  au infinit mai multe posibilitati si avantaje in procesul de invatare sau pregatire, utilizatorul fiind efectiv teleportat in acest spatiu, putand interactiona cu ceilalti utilizatori, participa, intreba sau raspunde in cadrul unui curs.

Platforma imersiva destinata invatarii la distanta are integrate o serie de instrumente utile activităților de predare, invățare și evaluare cum ar fi: browsing web, screen sharing, playere video, ecrane pentru prezentări grafice, bibliotecă virtuală, live streaming, webcam, videoconferință, VoIP, chat, whiteboard, sisteme de pontaj automate, sisteme de testare interactive (quizz chair, 3d quizz).

Platforma este concepută într-o arhitectură server-client, orice modificare a conținutului realizată de utilizatori este salvată pe server și vizualizată în timp real de către ceilalți utilizatori.

Pentru ca platforma să devină un instrument cu adevărat util în procesul educativ am dezvoltat o serie de aplicații ce sunt disponibile direct în lumea virtuală. Printre acestea se numără: Whiteboard-ul ce este disponibil în sălile de curs sub forma unor table de prezentare; ecranele de prezentare, ce permit accesarea oricărei pagini web sau a unor aplicații internet (wiki spaces, google docs, wallwisher, google forms etc.); Ecrane de studiu (tutoriale), Ecrane webcam, prin care profesorul, un invitat sau studenții pot fi afișați în timp real prin livestreaming; sistem de videoconferință, disponibil prin click pe videointerfonul de pe catedra sălii de curs, Aplicația de Screen Sharing, disponibilă prin click pe laptopul de pe catedră, ce permite partajarea în lumea virtuală a ecranului unui calculator, prin aceasta putându-se integra prezentări Powerpoint, Prezi, sau orice materiale grafice utile ca suport de curs.

Comunicarea în cadrul platformei poate fi realizată asincron prin mesagerie sau sincron prin text chat, audiochat sau videoconferință. Prin aplicația Webintercom poate fi realizată o conexiune între sistemul de text chat de pe platforma 3D cu cel existent în platforma Moodle, astfel utilizatorii celor două platforme putând interacționa.

 ,,Ca o concluzie,  aceasta platforma, reprezinta cea mai avansata aplicatie VR de invatare sau lucru colaborativ, care poate exista in acest moment la nivel  global si, reprezinta viitorul in procesul de invatamant, instruire si  evaluare. In  acelasi timp, prin implementarea acestor solutii, atat utilizatorii,studenti sau elevi, cat si  institutiile educationale, pot economisi resurse de timp, financiare, de spatiu, beneficiind de o modalitate interactiva si mult mai facila pentru invatamantul sau lucrul colaborativ, la distanta.,, A precizat, Ion Nicolae, directorul companiei Londoneze. Pentru informatii suplimentare sau demo, accesati www.improsoft.co.uk. sau pagina de facebook, Improsoft LTD

Alexandru Cristian Deac

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*