Surse: PSD îl salvează pe Oprea dintr-o ipostază neplăcută

Social-democratii se pregătesc să-l scoată pe vicepremierul Gabriel Oprea dintr-o situație delicată.

Conducerea Senatului ar putea discuta, luni, daca motiunea simpla ‘Gabriel Oprea, demis pentru sfidare, aroganţă, abuz şi dispreţ în exercitarea funcţiei publice’, semnata de 49 de senatori PNL,  va mai fi discutata in plenul Senatului si apoi votata.

Liberalii vor sa-l cheme pe Gabriel Oprea in plenul Senatului pentru explicatii complete cu privirea la moartea politistului din coloana sa oficiala. De cealalta parte, coalitia vrea sa-l fereasca pe Gabriel Oprea de orice aparitie care ar putea alimenta scandalul public si care ar putea sa dauneze imaginii intregului Guvern.

Surse social-democrate spun ca exista mai multe variante. Prima si cea mai rapida solutie este ca majoritatea guvernamentala sa transeze subiectul luni in sensul scoaterii motiunii PNL de pe ordinea de zi. Puterea considera ca motiunea este neconstitutionala deoarece vorbeste de demiterea lui Gabriel Oprea si acest lucru nu se poate face printr-o motiune simpla.

O alta solutie este trimiterea cazului la comisia Juridica a Senatului, care sa decida daca motiunea poate fi dezbatuta si votata, dupa care subiectul sa revina in conducerea Senatului.

A treia varianta si cea mai putin probabila este acceptarea de catre coalitia de guvernare a discutiilor pe marginea activitatii lui Gabriel Oprea.

La precedent sedinta a conducerii Senatului, puterea a dorit sa blocheze motiunea pe motiv de neconstitutionalitate, insa nu a intrunit majoritatea necesara dupa ce membrii Opozitiei au iesit din sedinta.

stiripesurse.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*