UN COMISAR ACUZÃ: „NE-AU PENSIONAT, CA SÃ NU TERMINÃM DOSARELE POLITICIENILOR!”

ACUZE… Fostul sef al Serviciului Judetean de Combatere a Crimei Organizate din IPJ Vaslui, comisarul-sef (r) Doru Lascu, atrage atentia, de o bunã perioadã de timp, pe retelele de socializare, asupra efectelor negative pe care le va avea pensionarea unor ofiteri si subofiteri tineri din Politia Românã, oameni care beneficiazã de pensiile speciale la doar 48-50 de ani. Recent, fostul ofiter superior, extrem de apreciat în IPJ Vaslui, chiar si acum, a postat pe Facebook un mesaj alarmant. „În politia românã epurarea (pensionarea) s-a încheiat. De ce politicienii au dorit aceastã epurare, mascatã într-o avantajoasã pensionare? Rãspunsul este simplu, anumite structuri ale politiei române deveniserã deosebit de puternice si eficiente în combaterea anumitor genuri de infractiuni în care sunt implicati ei, politicienii, dar si oamenii de afaceri. Au realizat si ei, în sfârsit, de unde li se trage! Consecintele acestei epurãri mascate în pensionare se vor vedea cât de curând. Institutia politiei române a fost slabitã de asa manierã, cã foarte greu îsi va mai reveni. Va fi interesant de urmãrit evolutia situatiei operative în viitor!”, scrie comisarul sef, pe Facebook.

La începutul lunii august, Doru Lascu anunta cã Politia Românã este decredibilizatã, prin tot felul de manevre. „De câteva zile, mass media românã desfãsoarã o campanie de decredibilizare a tuturor celor care au lucrat sau lucreazã în structurile de fortã ale statului român. Aceastã campanie a fost declansatã în mod josnic, de politicienii aflati la putere si nu numai, care brusc au realizat cã oamenii care au lucrat în aceste structuri, beneficiazã de pensii speciale, ceea ce este total neadevãrat. În România, de pensii speciale beneficiazã aproximativ 8.500 de persoane, printre acestia aflându-se chiar ei, parlamentarii. Brusc, toatã lumea condamnã vehement aceste categorii profesionale, incitati fiind, de câtiva politicieni si ministri bine alesi. În Ministerul Afacerilor Interne, de aproximativ un an de zile, au pãrãsit sistemul, cu drept de pensie, foarte multi ofiteri si agenti, aflati în apogeul carierei profesionale. Aceastã plecare a fost doritã de politicieni, care în sfârsit au realizat cã dosarele în care ei si marii oameni de afaceri sunt subiecti activi ai unor infractiuni grave, de coruptie, evaziune fiscalã etc. sunt initiate si documentate de politisti, tot mai multi dintre ei ajungând în instante si multi au început sã fie condamnati.

Trebuia fãcut ceva si au fãcut. Cum au procedat?

Toatã clasa politicã a cãzut de acord cã asa nu se mai poate si, în acest sens, au votat o lege relativ favorabilã apoi prin cozile lor de topor din minister, au început sã punã presiune pe oameni, pentru a-i determina sã treacã în rezervã cu drept de pensie. Asa, dintr-o datã, nimic nu-i mai multumea pe sefii cei mari de la centru! În opinia lor, rezultatele erau slabe, desi se muncea în draci, pretentiile erau tot mai mari, fãrã a aloca însã si resursele necesare si asa, de silã, oamenii au plecat din sistem. Si politicienii au mai hotãrât ceva: au stabilit sã se facã încadrãri din sursã externã într-un numãr semnificativ, pentru a fi siguri cã politia româna nu se va întãri asa curând. Dupã ce si-au vãzut sacii în cãrutã, aceiasi politicieni au început sã-i discrediteze, pe motiv cã au pensii mari. Gresit! Dupã zeci de ani de stat printre mizeriile si scursurile societãtii, avem dreptul la o viatã cât de cât decentã.

Ofiterii si agentii operativi din politia românã au îndurat privatiunile serviciului operativ: multe nopti nedormite si sãrbãtori fãcute la serviciu, au vãzut cele mai dure imagini (oameni ucisi în cele mai ingrozitoare moduri, în accidente etc), au luat pãduchi, purici, scabie, TBC s.a., cu ocazia cercetãrilor la fata locului, a perchezitiilor sau anchetelor efectuate, au fost la rândul lor victime ale unor infractori fãrã scrupule. Ceea ce se întâmplã în politia românã si în celelalte institutii de fortã ale tãrii, în acest an, este o epurare în adevãratul sens al cuvântului. Cine câstigã? Bineînteles, politicienii! Cum? O sã se vadã repede în declaratiile de avere! Cine pierde? Pierde societatea! Cum? O sã se vadã în curând în situatia operativã!”, constata comisarul sef.

Sursa: vremeanoua.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*