Vezi aici cine este noul vicepreşedinte al Tribunalului Buzău

Noul vicepreşedinte al Tribunalului Buzău este judecătorul Aurel Puşcă. Magistratul de la secţia penală a instanţei a obţinut media finală 8, 545 şi a cîştigat concursul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii în periaoda 27 martie-24 iunie. El i-a avut drept contracandidaţi pe judecătorii Constanin Florescu şi Ovidiu Iana.
La examenul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii pentru ocuparea unor funcţii de conducere la instanţe şi parchete din ţară, s-au înscris judecătorul Constantin Florescu, fost preşedinte al Tribunalului, care viza cea de-a doua poziţie în ierahia celei mai importante instanţe din judeţ, colegul său de la Secţia penală, judecătorul Aurel Puşcă, cîştigătorul concursului, dar şi alţi doi magistraţi de la alte instanţe. Este vorba despre Ovidiu Iana de la Tribunalul Prahova şi judecătorul Valentina Proca Gherasim de la Tribunalul Suceava. Constantin Florescu şi Aurel Puşcă sînt judecători la secţia penală a Tribunalului Buzău. Ovidiu Iana, fiul fostului procuror criminalist al Parchetului de pe lîngă Tribunalul Buzău Aurelian Iana, este judecător la Secţia a II de contencios administrativ şi fiscal al Tribunalului Prahova. În competiţie s-a înscris şi un alt candidat venit de la sute de kilometri distanţă. Valentina Proca-Gherasim, este magistrat la secţia civilă a Tribunalului Suceava, şi-ar fi dorit să devină vicepreşedinte al Tribunalului Buzău, însă înainte de începerea probelor s-a retras din concurs.
Judecătorul Florescu a fost vicepreşedinte interimar
 Constantin Florescu, magistrat ce a fost delegat de CSM să ocupe postul de vicepreşedinte pînă la finalizarea concursului, s-a clasat pe locul doi în competiţie, chiar dacă a obţinut cel mai mare punctaj la proiectul managerial. Postul a devenit vacant la începutul acestui an, cînd judecătorul Valentin Barbu care l-a deţinut, a fost promovat în urma unui examen, în funcţia de preşedinte al Tribunalului Buzău.
sansanews.ro

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*