Ciorba radauteana. Ciorba radauteana reteta traditionala | Savori Urbane


Am toaletat puiul eliminand puful si penele ramase si i-am decupat glanda de la tartita fund.

Adaugam carnea de pui si o lasam sa fiarba. Adunam des si indepartam spuma care se formeaza deasupra. Curatam ceapa.

L-am transat in piese potrivite pentru aceasta ciorba radauteana. Am desprins mai intai aripile, apoi pulpele. Am taiat pe lung carcasa pe lateral pe ambele parti si am desprins spatele de piept. Am taiat spatele in 2 bucati pe lat iar pieptul in 2 pe lung. Am pastrat oasele si pielea. In total am obtinut 8 piese.

Ciorba de pui a la grec Cum se face reteta de ciorba radauteana? Eu prefer sa folosesc pui intreg, e mult mai gustoasa in felul acesta. Gaina sau pot fi doar bucati din gaina, eu fac de multe ori din spate, gat si aripi se taie bucati, se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare. Cand da in clocot, se aduna spuma de deasupra cu mare grija. Se adauga acum in ciorba legumele taiate bucati mari, ciorba radauteana la supa, sare, un ardei iute si 1 lingurita de piper boabe, se lasa sa fiarba, pana se desprinde carnea de pe os.

Am curatat si spalat si zarzavaturile: morcovii, ceapa, ciorba radauteana, pastarnacul, telina si ardeiul. Le-am lasat intregi sau taiate in 2. Ele vor fi scoase ulterior din ciorba radauteana. Fierbere si spumare ciorba radauteana In oala mare de supa volum cca.

Ciorba radauteana reteta originala cu carne de pui

Am pus apa rece pana aproape de buza cca. Am asezat oala pe foc mare si am asteptat sa ajunga la fierbere. Am cules spuma formata la inceput. Dupa un anumit moment nu se mai face spuma cam dupa 15 de minute de fierbere. Am adaugat in oala zarzavaturile si piperul boabe. Am redus focul la mediu si am acoperit partial oala cu un capac.

Ciorba radauteana reteta traditionala

De-acum mai trebuie sa fiarba cam 45 de minute. Calculand si cele 15 minute anterioare inseamna ca o ora buna este suficienta gatirii carnii de pui. Pana acum reteta este similara cu cea a kiehl cremă anti-îmbătrânire pentru ochi limpezi de pui in care se fierb taietei sau galuste de gris.

In final am oprit focul si am strecurat supa. Lichidul fain si nutritiv s-a intors in oala iar carnea si zarzavaturile au ramas in strecuratoare la racorit.

Ce bine miros! Zeama a scazut mult asa ca am mai pus 1 L bun de apa si am asezat din nou oala pe foc. Unele retete indica pasarea acestor zarzavaturi si reintroducerea lor in ciorba.

hidratant activ antirid loreal fiole antirid

Nu e o idee rea. Eu m-am ghidat dupa reteta originala si nu le-am mai pus. Am pastrat doar 2 morcovi din 4.

Rețeta De Ciorbă Rădăuțeană. Cum Faci Cea Mai Bună Ciorbă Cu Smântână și Pui | Libertatea

Nu cumva sa credeti ca le arunc! Din zarzavaturile aste faine din supa se face o salata a la russe fenomenala — reteta aici. Adica o salata de boeuf fara carne. Mai ciorba radauteana 2 cartofi, desfac o conserva mica de mazare, fac o maioneza de casa si toc castraveti murati de casa, evident.

Ciorba radauteana · impactbuzoian.ro

Si iata o salata faina si gustoasa! Dezosarea si degresarea carnii de pui Dupa ce carnea s-a racorit vreo 10 minute m-am apucat sa o dezosez. Treaba asta se face cu mana deoarece carnea pica singura de pe oase. Am indepartat si piele fiarta si crema pete fata avut grija sa scot toate firicele gustoase ciorba radauteana carne de pe oasele spatelui, gat si aripi.

La pulpe si piept e usor: se desfac cu mana in fascicule potrivite. Pont: ca sa nu se usuce carnea fiarta pana ce fierbe din nou supa si ma ciorba radauteana de smantana si galbenusuri, am asezat bucatele intr-un castron in care am pus polonice de supa.

Rețete de ciorbă rădăuțeană și secretele ei. Cum faci cea mai bună ciorbă cu smântână și pui

Carnea sta in mediu umed cele cateva minute pana cand se va reintoarce in oala. Am tocat cubulete si 2 morcovi din 4. Ciorba radauteana sa-i puneti pe toti daca nu aveti in plan salata a la russe. Pentru ciorba radauteana nu sunt deloc fan piept de pui va asigur ca data viitoare am sa fac ciorba radauteana pe aripi, pulpe, spate si gaturi.

Ce faina e carnea fiarta de pe ele!

masca colagen fata fond de ten anti-imbatranire 2021 chevy

Cum se ingroasa finiseaza ciorba radauteana? Oala cu supa strecurata a ajuns din nou la fierbere. Carnea si morcovii raman deocamdata in castronul lor. Am pus si cele 2 linguri de faina indicate in reteta.

Ciorba Radauteana

Am amestecat bine smantana cu galbenusurile, faina si usturoiul zdrobit si am temperat compozitia adaugand treptat 3 polonice din supa fierbinte, amestecand bine dupa fiecare. Temperarea inseamna egalizarea temperaturilor si previne coagularea branzirea oului prin soc termic.

Mod de preparare Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de ciorba radauteana il gasiti in clipul de mai jos!

Am redus flacara de sub oala cu supa si am turnat amestecul in ciorba, amestecand constant cu o lingura de lemn. Mai trebuie fiarta ciorba cateva minute ca sa se gateasca faina. La ciorba de burta nu se pune faina iar legarea se face dupa ce se stinge focul caldura ei fiind suficienta pentru gatirea galbenusurilor. In final am pus in ciorba si carnea si morcovul tocate.

cum să-ți îndrepti fața după acnee organism anti-imbatranire

Eu nu acresc nimic in oala pentru ca vreau sa manac si a 2 a sau a 3 a zi si mi se borseste toata ciorba, chiar daca o tin la ciorba radauteana. Servire ciorba radauteana Ciorba radauteana se serveste fierbinte alaturi de paine proaspata. Cine vrea isi pune otet e buna si faraardei iute si extra smantana. Dupa gust. Se poate presara si un pic de patrunjel verde tocat sau alte verdeturi care va plac. Ai mei au fost incantati de ea. Eu asa si asa. Parca ciorba de burta e mai misto totusi.

Ciorba radauteana e gustoasa, fina, hranitoare si ieftina. Si mai putin indigesta. Carnea de pui este o carne usoara. Oricum, eu raman la ideea ca pieptul de pui n-are ce cauta in ea. Sper ca v-am explicat destul de clar cum se prepara ciorba radauteana reteta traditionala.

creme anti-imbatranire cu crema botanica pentru riduri

Puteti citi mai multe despre ea aicipovestite chiar de creatoarea ei, D-na Cornelia Dumitrescu. Cititorii nostri au incercat reteta!